O destinaciji

Turistična destinacija Rogla‒Pohorje je skupno ime za štiri tako raznolike, ampak obenem tako povezane občine, ki so posajene na hribovitem Pohorju in njegovih obronkih, vinorodnih gričih in vse preko v zgornjem delu razgibane, v spodnjem delu pa umirjene Dravinjske doline:

  • Oplotnica, zakladnica edinstvenih naravnih in kulturnih doživetij,
  • Slovenske Konjice v objemu žlahtnih zgodb,
  • Vitanje, ne daleč stran,
  • in Zreče, območje dobrega počutja.

Razišči, občuti, užij je skupna mantra, ki zaokrožuje zgodbe pohorskih draguljev, ti pa na tem drobnem koščku našega planeta ponujajo svet na dlani. Nič čudnega, da so Pohorci tako prijazni, čili in nasmejani ljudje.

Oplotnica

Raziskovanje po legendi pogreznjenega Belega mesta, danes Oplotnice, vam bo razkrilo nekaj zgodovinskih biserov, kamniti endemit, eno najlepših sotesk in pristno pohorsko podeželje.
Preberite več

Slovenske Konjice

Slovenske Konjice so slikovito mestece, ki ga objema Konjiška gora in mu prišepetava žlahtne zgodbe o zmajevih legendah, zlatih vinskih gričih in skrivnostih Žičke kartuzije.
Preberite več

Vitanje

Vitanje je preprosto srednjeveško mestece, ki skriva bogato in predvsem nenavadno zgodovino, ki osupne. Spoznajte jo!
Preberite več

Zreče

Če sta Terme Zreče in Rogla vlečna konja, ki vas v Zreče pripeljeta prvič, vas slikovite kmetije, gostoljubje in domače jedi med pohorske gozdove vedno znova vračajo.
Preberite več