Novi pridobitvi v turistični destinaciji Rogla-Pohorje

09 / 03 / 2022

Uradno predani v uporabo novi pridobitvi turistične destinacije Rogla-Pohorje.

  • Turistični infomat na Skomarju in
  • postajališče za avtodome (PZA) na Resniku.

Domačini in obiskovalci vasic Resnik in Skomarje so že lani jeseni opazili, da zanje pripravljamo nekaj novega, danes pa smo tudi uradno otvorili PZA na Resniku in ga skupaj z INFOMATOM na Skomarju predali v uporabo vsem obiskovalcem in domačinom.

INFOMAT je nameščen na taborniškem domu na Skomarju, ki se nahaja ob, eni od top znamenitosti turistične destinacije Rogla-Pohorje, Skomarski hiši. INFOMAT omogoča 24 urno dostopnost do aktualnih in uporabnih turističnih informacij o Skomarju in turistični destinaciji Rogla-Pohorje. V pomoč bo predvsem individualnim obiskovalcem, ki se na raziskovanje naše destinacije podajo brez turističnega vodnika. INFOMAT je povezan v enotno info mrežo 5-ih destinacijskih infomatov. Več o mreži destinacijskih infomatov najdete – TUKAJ.

PZA na Resniku zagotavlja štiri parkirna mesta, ki so opremljeni s priključki na elektriko, postajališče pa omogoča tudi izpust fekalij in odpadne vode. Uporaba postajališča je sicer brezplačna, potrebno je kriti le stroške elektrike in vode. Podrobnosti o PZA Resnik najdete – TUKAJ.

Obe investiciji sta plod projekta “Resnik in Skomarje”. Partnerji v projektu so bili Občina Zreče, LTO Rogla-Zreče, GIZ in Turistično društvo Resnik-Rogla.

Projekt »Resnik in Skomarje« se izvaja s finančno pomočjo Evropskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014- 2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Foto: arhiv NOVIC in RADIA ROGLA