Skumavčevi likovni dnevi na Resniku 2023

30 / 06 / 2023
18 : 00
Domu krajanov na Resniku

Skumavčevi likovni dnevi na Resniku so likovna kolonija. Njen namen je z umetniškimi deli ohranjati pesniško izročilo pohorskega pesnika Jurija Vodovnika in njegov lik. Kolonija želi prispevati k turistični, kulturni in drugi vsesplošni prepoznavnosti krajev Zreškega Pohorja, kjer je Vodovnik živel in ustvarjal.
Kolonija nosi ime po akademskem slikarju Marjanu Skumavcu (1947 – 2011), ki je organizatorjem pomagal ustanoviti kolonijo in na njej prva štiri leta tudi aktivno sodeloval.

Na Resniku bodo letos slikali: Sonja Hrastnik Jančič – Zdravko Dolinšek – Pavle Ščurk -Viktor Šest – Miro Švigelj -Veljko Toman in častni gost Nikolaj Beer.
Gostje likovne kolonije bodo slikarke in slikarji ART klub Zreče.

Tudi letos bodo v sklopu dogodka potekali Mali Skumavčevi likovni dnevi, vodeno ustvarjanje za najmlajše, ki jih bo vodila akademska slikarka Sonja Hrastnik Jančič.  Potekali bodo v petek, 30. junija, od 10.00 do 14.00. Udeležba je brezplačna za vse otroke s Pohorja in pod njim. Priporočena minimalna starost 5 let. Ker je število udeležencev omejeno, je potrebna predhodna prijava po sms na 041 239 574, najkasneje do srede, 28. junija.

Zaključno druženje bo potekalo v petek, 30. junija ob 18. uri v Domu krajanov na Resniku.

Takrat se boste lahko udeležili odprtja slikarske in prisluhnili nastopu Vokalne skupine Expe. Tudi za lačne bo poskrbljeno, župan Občine Zreče, mag. Boris Podvršnik bo zbrane pogostil z lovskim golažem.

Dobrodošli vsi prijatelji Resnika!