Pot med krošnjami Pohorje

Pot med krošnjami Pohorje se nahaja v srcu mogočnih pohorskih gozdov, na Rogli. Izvedeli boste, kaj je tisto, zaradi česar je narava Pohorja tako zelo edinstvena. Skupaj bomo spoznavali pohorski gozd od korenin do krošenj. Z učenjem o pohorski flori in favni boste začutili utrip gozdnega življenja.

Adrenalinske postaje

Ob poti se bo zvrstilo kar nekaj adrenalinskih postaj, na katerih se bodo tako odrasli kot tudi otroci lahko na primer preizkusili pri ohranjanju ravnotežja nad navideznim prepadom, ki je sicer navidezen, a zato nič manj strašljiv. Vse atrakcije so absolutno varne.

Izobraževalne postaje

Kar nekaj izobraževalnih postaj bo namenjenih spoznavanju značilnosti bogate in edinstvene pohorske flore in favne. Celotna pot med krošnjami je brez ovir in je torej primerna za vse obiskovalce.

Zanimiva dejstva

  • 35 metrov visok opazovalni stolp bo omogočil edinstven pogled s ptičje perspektive
  • 1000 metrov dolga pot vas bo vodila med krošnjami mogočnih dreves
  • 20 metrov visoko nad tlemi teče horizontalni del poti med krošnjami
  • 364 dni z izjemo božičnega večera, je Pot med krošnjami Pohorje odprta za obiskovalce

Projektne novice

Otvoritev tobogana – Pot med krošnjami Pohorje

20 / 06 / 2020

Kako še nadgraditi že tako edinstveno doživetje v Sloveniji, Pot med krošnjami Pohorje – s toboganom seveda. Več kot 60 metrov dolga pridobitev se odpira v petek, 19. junija 2020. Najbolj pogumni se boste spustili s samega vrha stolpa na Poti med krošnjami. Pot med krošnjami je dober kilometer dolga …

Preberite več