Zelene trajnostne rekreativne površine v Zrečah

24 / 08 / 2020

V petek, 21. avgusta 2020 so Zreče postale bogatejše za novo pridobitev – večnamensko zeleno ploščad z urejenim kolesarskim poligonom.

V sklopu projekta “Turistične Zreče” smo v okolici osnovne šole Zreče uredili zelene travnate površine in zasadili nova drevesa. Del večnamenske zelene ploščadi pa je tudi na novo urejen kolesarski poligon. Kolesarski poligon bo v prvi vrsti služil osnovnošolcem, ki se bodo pripravljali na kolesarski izpit in bodo s spretnostno vožnjo po poligonu pridobili praktično kolesarsko znanje. Na ta način bomo poskrbeli za izobraževanje najranljivejše skupine v prometu – šolskih otrok, ki bodo tako pridobili veščine za varno vključevanje v promet.

Večnamensko zeleno ploščad so v uporabo prebivalcem, obiskovalcem in drugim uporabnikom predali: mag. Boris Podvršnik (župan občine Zreče), Anton Schlaus (krajinski arhitekt), Peter Kos (ravnatelj OŠ Zreče), Aleksander Marguč (direktor GMI Gradnje Marguč) in Rok Presečnik (nadzornik). Otvoritev poligona je stekla z dvigom zapornice pred kolesarskim poligonom.

Ker je šlo za otvoritev nove zelene trajnostne rekreativne površine v urbanem okolju, je v tem duhu potekalo tudi spremljevalno dogajanje. Tako so se obiskovalci lahko podali na urbano kolesarsko vodenje po Zrečah z novimi električnimi kolesi, ki smo jih prav tako nabavili v sklopu projekta. Obiskovalci pa so imeli tudi možnost, da se vključijo v eno ali več delavnic v sklopu katerih so preizkušali električna, spoznali varno uporabo električnih koles in trajnostno mobilnost. Obiskovalci pa so se lahko udeležili tudi vadbe na prostem, s čimer smo se dotaknili teme zdrav življenjski slog (ob upoštevanju predpisov NIJZ seveda).

VABIMO VSE, da izkoristite zeleno ploščad za rekreacijo ali da se oglasite v TIC Zreče in si izposodite E-kolo, s katerim boste odkrivali zaklade mesta Zreče. Preživite prosti čas aktivno in zdravo v urbanem središču.

“Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj“.

Utrinke iz otvoritve, urbanega kolesarskega vodenja, delavnic in fotografije poligona si lahko ogledate v spodnji galeriji.