Zaključilo se je izobraževanje Autodesk Maya 3D za obogateno resničnost

13 / 04 / 2019

Zaključilo se je izobraževanje Autodesk Maya 3D za obogateno resničnost (Augmented Reality), ki smo ga izvedli v sklopu projekta “Zelena digitalna doživetja v Destinaciji Rogla-Pohorje.”

V sklopu aktivnosti razvoja turističnih produktov smo v preteklem in letošnjem letu izvedli delavnice in usposabljanje za turistične ponudnike in za lokalno prebivalstvo, Autodesk Maya 3D za obogateno resničnost, kjer so se udeleženci skozi delo na konkretnih projektih izobraževali na področju sodobnih uporabnih tehnologij. Izobraževanje smo izvajali v prostorih Šolskega centra Slovenske Konjice – Zreče, izobraževanja pa so se udeležili tudi njihovi dijaki.

Skupaj z Nadavom Sagir s.p. in podjetjem CtrlArt smo izvedli izobraževanje za osnovni in napredni nivo, kjer so se udeleženci usposobili na področju 3D oblikovanja in animiranja ter snovanja vsebin aplikacij za obogateno resničnost. Z usposabljanji smo tako pridobili dobre vsebine za obujanje naravne in kulturne dediščine s tehnologijo AR. Vsebine bodo služile za oblikovanje nove aplikacije za obogateno resničnost (AR), ki jo bomo v sklopu projekta letos izdelali za Žičko kartuzijo. Z izobraževanjem smo pridobili tudi usposobljen kader, kar je dodana vrednost projekta, saj bodo lahko udeleženci izobraževanja podobne vsebine v Destinaciji Rogla-Pohorje samostojno ustvarjali tudi v prihodnje.

Projekt sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.