Pralnica koles na Rogli

10 / 08 / 2022

Vsako gorsko, tracking, gravel, downhill … kolo je po končani vožnji vsaj malo umazano in je potrebno čiščenja. Za izposojevalnice koles je še kako pomembno, da je vsako kolo vedno pripravljeno na naslednjega kolesarja, kar vključuje tudi predhodno čiščenje kolesa. Na Rogli, v Bike Park-u, pri visoki frekvenci izposoje koles, je za pretočnost in hitrost čiščenja koles pomembna učinkovita pralnica za kolesa. Za ta namen sta na Rogli na voljo dve samopostrežni pralnici koles, ena se nahaja za Pohorsko picerijo & pivnico Planja in druga pa pri spodnji postaji 4-sedežnice Planja. Pralnici za kolesa Biciclean One sta bili postavljeni julija letos v sodelovanju med LTO Rogla-Zreče, GIZ (TIC Zreče), podjetjem Unitur d.o.o. in www.operikolo.si.

Ekipa operikolo.si že od leta 2016 razvija idejo o namenskih pralnicah za kolesa, prave rešitve pa so začeli ponujati leta 2020. V zadnjih letih se je močno povečalo zanimanje za trajnostno mobilnost in aktivnosti na prostem, torej tudi za kolesarstvo ter kolesarski turizem, s čimer se je oplemenitila tudi ostala kolesarska ponudba. Od julija 2022, je na Rogli možno celostno in enostavno pranje koles in električnih koles. Pralnica ponuja izpiranje z vodo, čiščenje s čistilom in končno sušenje kolesa. Pranje kolesa je priročno, hitro in učinkovito.

Bodimo Trajnostno povezani – Evropski teden mobilnosti 2022.
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. https://www.care4climate.si/sl