POZIV 2021 – vključitev v zeleno shemo 2021

29 / 01 / 2021

Na globalni in državni ravni je že nekaj let poudarek na trajnostnem razvoju turizma. Sedaj v teh časih, ki niso najbolj prijazni za turizem, še toliko bolj.K »zelenemu turizmu« stremi tudi Turistična destinacija Rogla-Pohorje, ki je v letu 2020 prejela znak Slovenia Green Destination Gold.

Zelena ekipa želi vzpodbuditi še ostale turistične ponudnike na destinaciji k vključitvi v Zeleno shemo slovenskega turizma in pridobitvi certifikata Slovenia Green, saj imamo izkušnje, da obiskovalci destinacije dajejo vedno večjo prednost turističnim objektom, ki se ponašajo z okoljskim znakom. Prav tako določeni državni in evropski razpisi prinašajo dodatne točke pri ocenjevanju prijavljenih projektov. K Zeleni shemi slovenskega turizma se lahko priključijo ponudniki, ki so predhodno pridobili enega od naslednjih okoljskih znakov: znak za okolje EU – EU ECOLABEL, Bio Hotels, Green Globe, Zeleni ključ, Travelife, Ecocamping, World of Glamping Green in LEAF.

Prijavitelji so lahko nastanitve, turistične agencije, atrakcije, plaže/kopališča in gostinski ponudniki, ki že imajo enega izmed zgoraj naštetih znakov.  Obenem pa vas želimo obvestiti, da bo v februarju oz. marcu objavljen razpis za sofinanciranje okoljskih znakov s strani MGRT.

Dodatne informacije o javnem pozivu Slovenske turistične organizacije za vključitev v Zeleno shemo slovenskega turizma najdete TUKAJ.

Za kakršnekoli dodatne informacije in svetovanje v zvezi z ZSST, smo vam v LTO Rogla-Zreče, GIZ na voljo na elektronskem naslovu lto@rogla-zrece.si

Lep zelen turističen pozdrav od zelene ekipe TDRP