POTOVANJE SKOZI ČAS “PREHISTORY ADVENTURE”- nova aplikacija

18 / 03 / 2021

V sklopu projekta “Prehistory Adventure” je bil oblikovan nov čezmejni turistični produkt – Potovanje skozi čas “Prehistory Adventure”.

Integralni turistični produkt Prehistory Adventure, ki je nastal v okviru projekta PREHISTORY ADVENTURE, aktivno ohranja prazgodovinsko dediščino ter jo vključuje v čezmejni trajnostni turistični paket. Temelji na dobro ohranjenem naravnem okolju ter številnih zgodovinskih kulturnih vrednotah.

Turistični produkt je zasnovan brezsezonsko. Predstavlja poti arheološke najdbe in doživetja ter celostno prikazuje življenje prazgodovinskih prednikov v okviru naslednjih sklopov: prireditve in dogodki, prazniki, naravna dediščina ter možnosti kolesarjenja in pohodništva, zgodovinski kulinarični užitki in prenočišča.

APLIKACIJA RAZŠIRJENE STVARNOSTI

Spoznajte zgodovino Brinjeve gore na zabaven in poučen način, preko aplikacije PREHISTORY ADVENTURE. Skozi zgodovino se boste sprehodili s pomočjo izobraževalnih blogov, zabavnih kvizov, turističnega zemljevida, ki služi kot načrtovalec poti, obenem pa se podučili p kulturnih in zgodovinskih znamenitostih.

 

TURISTIČNI PAKET

V okviru projekta je bil izdelan turistični paket, ki združuje zgodovinske točke interesa obiskovalca. Paket je primeren za skupinske ali individualne izlete. V prazgodovinsko pustolovščino se lahko podate na različne načine, kar zahteva mobilnost: od avtomobilov in avtobusov, do koles in pohoda. Vse točke so tematsko povezane z zgodovinsko dediščino, ki je osnova prazgodovinske avanture, čeprav vsi predlogi v
turističnem paketu vključujejo spremljevalne vsebine iz turistične ponudbe na destinaciji.

Več o paketu in program si oglejte na dokumentu Občine Zreče.

PARTNERJI

Projektni partnerji so: Općina Donja Voća (VP), Občina Zreče (PP), Muzej Turopolja (PP), Občina Radenci (PP), Arheološki muzej u Zagrebu (PP), Univerza v Ljubljani (PP) in pridruženi partnerji Slovenska turistična organizacija in Hrvatska turistička zajednica.

Preberite si več na povezavi Občine Zreče TUKAJ