Platinasta odličnost za LTO Rogla – Zreče, GIZ

19 / 11 / 2022

LTO Rogla – Zreče, GIZ je, oktobra 2022, prejel Platinasti certifikat bonitetne odličnosti, ki ga podeljuje Dun & Bradstreet.


Pri obrazložitvi so zapisali:

Poslovni subjekt spada v platinasti razred bonitetne odličnosti v Sloveniji.
Poslovni subjekt izpolnjuje kriterije zlate bonitetne odličnosti za leta 2020, 2021 in 2022 in spada med najbolj zanesljive slovenske poslovne subjekte, ki so upravičeni do uporabe statusa Platinaste odličnosti kor simbola ocene bonitetne odličnosti.


Podjetje je poleg certifikata odličnosti prejelo kipec Oskarja Kogoja – “Ptiček hvaležnosti” (ročno izdelan iz porcelana in platiniran).

 

Opis male skulpture:
PTIČEK HVALEŽNOSTI
Simbol hvaležnosti, ljubezni, družine …
Najstarejši spisi o človeku iz VEDANTE govorijo o ptici, ki je simbol naklonjenosti Boga do človeka. Za ptico je značilno, da v nedostopnih planinah išče božanski nektar, išče AMRITO – napoj nesmrtnosti, da bi ga prinesla človeku.
Ptica simbolizira tudi moč, življenje, plodnost, ljubezen, hvaležnost …
Za vse, kar najde v naravi, se zahvaljuje.
Ptica spomladi splete gnezdo. Spleta ga v vrhu drevesa, v težje dostopnem kraju, kamor so povabljeni izbranci. To simbolizira družino, duhovnost človeka, simbolizira podobo Raja, najvišjega doma in verovanja. Ob vsem, kar naredi, se nenehno zahvaljuje in to izraža s svojim prečudovitim petjem.
Ptiček je simbol duše. Ta se pretaka iz telesa v telo do končnega spoznanja Raja.
Pri Slovencih se tako ptiček s svojim zlatim glasom zahvaljuje in obenem spodbuja k ljubezni zaljubljenih. Prav zato mora imeti zlat kljunček.
Ptiček se z žvrgolenjem zahvaljuje. Zahvaljujmo se tudi mi. Izkazujmo hvaležnost znova in znova.