Mednarodni dan turističnih vodnikov na spletu

16 / 02 / 2021

Pred skoraj letom dni smo se v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje na pobudo lokalne turistične vodnice Nine Buh in TIC Slovenske Konjice, prvič pridružili praznovanju Mednarodnega dne turističnih vodnikov. Prisluhnili smo zgodbam, ki jih pripovedujejo konjiške trške hiše, in se sprehoditi skozi kartuzijanov dan v Žički kartuziji.

Letošnje leto bo pionirsko v marsikateri dejavnosti, tudi pri turističnih vodenjih. Tradicionalno praznovanje Mednarodnega dneva turističnih vodnikov 21. februarja se bo tokrat prvič odvijalo samo na spletu. Društvo regionalnih turističnih vodnikov Slovenije ARGOS, katerega članica je tudi Nina, je k sodelovanju ponovno povabilo številne turistične vodnike in organizacije, ki vključujejo vodniško službo.

K povabilu smo se v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje z veseljem odzvali in tako skupaj z Nino pripravljamo dva dogodka:
– v soboto, 20. 2. 2021, ob 17. uri, si bo možno ogledati video predstavitev Od dvorca do gradu, kjer bomo ob sprehodu po Zmajčkovi učni poti spoznali, kako si naravna in kulturna dediščina podajata roko.
– v nedeljo, 21. 2. 2021, ob 9.30, pa se bo Nina v živo javila iz Žič, kjer bo svoje spletno vodenje popestrila z obiskom Domačije Kalšek-Podkrajšek.

Spletni vodeni ogledi in predstavitve iz vseh koncev Slovenije se bodo od petka, 19. 2., do nedelje 21. 2. 2021 odvijali na več kanalih:
– na FaceBook strani: Argos – Association of Regional Tourist Guides of Slovenia,
– YouTube kanalu Regional Tourist Guides of Slovenia ARGOS, ter na
– spletni strani: www.localguides-slovenia.com.