Izobraževanje destinacijskih vodnikov – navezava na projekt »Razstrupljanje v TDRP«

22 / 06 / 2020

V Sklopu projekta »Digitalno razstrupljanje v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje«, ki je financirano s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, je v mesecu maju in juniju 2020 potekalo izobraževanje za »Destinacijske turistične vodnike TDRP«.

Izobraževanje je najprej potekalo preko webinarjev, kjer so se kandidati za pridobitev licence seznanili s teoretičnim vidikom vodenja. Spoznali so destinacijo Rogla-Pohorje, prisluhnili gostujočim predavateljem o psihologiji vodenja, tehnikah, etiki in še mnogim drugim vidikom. Tako so nekateri nadgradili svoje znanje vodenja, drugi pa so pridobili neprecenljive izkušnje od že utečenih vodnikov.

Po enem tednu predavanj, so se bodoči destinacijski vodniki podali na teren. V sklopu dveh terenskih vaj bodo spoznali kotičke destinacije, ki jih bodo na drugem izletu celo sami odvodili. To bo služilo kot praktičen preizkus znanja, s katerim bodo zaključili svoje izobraževanje. Turistična destinacija Rogla-Pohorje bo s tem postala bogatejša za kar nekaj novih destinacijskih vodnikov, ki jo bodo znali približati popotnikom. Če to ni še en razlog za obisk…