Igrivo v Vitanju

20 / 09 / 2019

V Vitanju je vsaki dan igrivo.

Trško jedro v Vitanju in okolica Centra Noordung počasi in vztrajno spreminjata svojo podobo, ki obiskovalcem Centra vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga in predvsem domačinom nudi prostor za aktivno preživljanje prostega časa.

Poleg postajališča za avtodome, ki obiskovalcem nudi vse potrebne priključke (voda, elektrika…) za udobno potovanje in počitek, so v neposredni bližini urejena tudi igrala za najmlajše in na novo opremljeno igrišče za malo večje razigrance. Novo urejenih površin so še posebej veseli domačini saj je urejen prostor pravo Igrivo stičišče za majhne in velike, aktivnosti željne nadobudneže.

 

Projekt »Razvoj turistične infrastrukture v Vitanju, z ureditvijo Postajališča za avtodome in skupnega medgeneracijskega igrišča« se izvaja s finančno pomočjo Evropskega sklada za razvoj podeželja (ESKRP). Za vsebino informacij je odgovoren vodilni partner Občina Vitanje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014- 2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.