Dan TDRP presegel pričakovanja

04 / 05 / 2023

Konec aprila se je v Zrečah odvijal Dan Turistične destinacije Rogla – Pohorje. Dogodek je bil v prvi vrsti namenjen lokalnim ponudnikom, ki so tako prisluhnili poučnim temam in nasvetom za še boljše povezovanje in zeleno delovanje v prihodnosti.

Turistična destinacija Rogla – Pohorje je sinonim za povezanost. Tako štirih sosednjih občin (Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče), kot številnih ponudnikov znotraj te regije.

Za ponudnike in deležnike destinacije se je 25. aprila organiziral Dan Turistične destinacije Rogla – Pohorje, kjer je beseda tekla v smeri šestih izobraževalnih tem:

  • Uvodni nagovor in pozdrav s kratko predstavitvijo namena dogodka (Domen Vogelsang, direktor LTO Rogla-Zreče)
  • Predstavitev strategije slovenskega turizma 2022 – 2028 (Doris Urbančič Windisch mag. tur., Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport)
  • Predstavitev načrta razvoja in trženja turizma destinacije Rogla – Pohorje 2022 – 2028 (dr. Aleksandra Golob, LTO Rogla-Zreče)
  • Aktivnost pomlad – jesen v TDRP (mag. Tjaša Kangler, vodja TIC Slovenske Konjice)
  • Etika poslovanja v TDRP – ekskluzivna cena – konkurenčnost (Ilona Stermecki mag mark. in prod.)
  • Aktivnosti/novosti Term Zreč in Rogle (Tina Tinta Kovačič, Unitur)

Prireditev je povezovala Valerija Motaln, za glasbene premore pa je poskrbela perspektivna lokalna glasbenica SofyM.

Po prireditvi je sledil zaključek in zabavno druženje z izmenjavo nasvetov in kontaktov med ponudniki. Prav tako so za okrepčilo skrbeli Hiša Vina Andrejc s svojimi vrhunskimi vini ter Gostilna Jurček s pohorskim loncem. Obiskovalci so se lahko udeležili tudi nove razstave v muzejski zbirki ozkotirne železniške proge.

Dogodek je bil izveden s trajnostno noto, brez plastične embalaže. Voda Rogla je bila obiskovalcem na voljo v steklenicah, vino se je točilo v steklenih kozarcih za vino ter pohorski lonec v krožnikih. Prav tako je bilo ves čas govora o trajnostnih vsebinah ter aktivnostih v naravi.

Upamo, da se kmalu zopet snidemo, takrat z novimi tematikami in še bolj navdihujočimi zgodbami. Do takrat pa…ustvarjajmo nekaj več, vendar to veliko bolje.

Preverite še utrinke z dogodka:

Foto: Jesse Štefane