Medtem ko skoraj rečem še ali prilika o vladarju in modrosti

11 / 02 / 2023
18 : 00
Večnamenska dvorana Term Zreče (Cesta na Roglo 15)

Predstava “Medtem ko skoraj rečem še ali prilika o vladarju in modrosti” v izvedbi Kriplo teatra KD Svoboda osvobaja Slovenske Konjice gostuje v soboto, 11. februarja, ob 18. uri, v Večnamenski dvorani Term Zreče (Cesta na Roglo 15).

Prestava je primerna za osebe starosti 16+

Zgodba:

Pred davnimi, davnimi časi, daleč, daleč stran, v kraljevskem mestu vlada Vladimir, mogočen vladar.  S svojima dvema ministroma, Bogomirjem in Branimirjem, modruje o načinih ohranjanja svojega položaja. Kraljestvo tareta lakota in revščina, ljudstvo je nezadovoljno. Sovražne sile trkajo na vrata zunaj in znotraj kraljestva. Razmere se zaostrujejo, sklepa se zavezništvo s Severom do točke, ko izbruhne vojna in se zgodi spopad z notranjim sovražnikom. Pravljica se, kot vse pravljice, konča srečno. A za koga?

O predstavi:

Medtem ko skoraj rečem še ali prilika o vladarju in modrosti, avtorice Simone Semenič, v režiji Luke Marcena je abstraktno-realistično-idilično-okrutno-minimalističen igrani gledališki izdelek sekcije Kripl teater KD Svobode osvobaja. Predstava vzbuja nenavaden občutek sprehajanja med pravljico in (aktualno) družbeno realnostjo, kar omogoča izbiro načina dojemanja in sprejemanja tako komičnih kot eksplicitnih, tragičnih prizorov. Tema iger oblasti, populizma in zlorabe položaja je klasika. Žal. A zato še toliko bolj pomembna za stalno obravnavo.

Igrajo:

  • Franjo Funkelj
  • Karmen Kukovič
  • Klara Pavlič
  • Špela Pučnik
  • Taja Rihtaršič
  • Mitja Slatinšek